Nutella keksi

by Slavonka

Kad sam prvi put kušala nove Nutella kekse, znala sam da ih želim probati rekreirati i mislim da sam došla dosta blizu originalu! Ja sam baš zadovoljna, a bit ćete i vi jer ono Nutella keksi hej!

Jednostavan je recept, nisu neki ludi sastojci, samo treba vremena i volje za ispeći oko 180 keksića od kojih dobijete 90 gotovih. Znači, slobodno pola mjere radite, a ako imate puno Nutella fanova, onda bolje duplajte 😂

Nema meni božićnih delicija bez mog pomagača KitchenAid Artisan odmilja Kiće!

Kad sam prvi put kušala nove Nutella kekse, znala sam da ih želim probati rekreirati i mislim da sam došla dosta blizu… Imal' šta slatko? Nutella keksi European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Instructions

 

Nutella keksi

Oni najljepši keksi ikad.

Ingredients

  

Za 180 keksića / 90 sendviča rezanih rezačem od 5 cm

  • 230 g omekšalog maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 2 ja ja
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 130 g kukuruznog brašna
  • 360 g glatkog brašna
  • pola čajne žličice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli

Punjenje

  • 350 g Nutelle (ovisi koliko ćete filovati, kupite vi onu od 750)

Posip

  • Šećer u prahu

Instructions

 

  • Za početak pripremite tijesto.

    Maslac stavite u posudu za miksanje. Mora biti sobne temperature, omekšan. Dodajte mu šećer pa miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu.

    Dodajte jaja i vaniliju pa miksajte da se to sve sjedini još otprilike minutu-dvije.

    U posudu food procesora dodajte lješnjake, sodu bikarbonu i kukuruzno brašno.

    Pulsirajte tri-četiri puta kako biste dobili sitnu smjesu. Ne mora biti presitno.

    Ako nemate food procesor, prosijte navedene sastojke samo pazite da nema puno odstupanja u gramaži. 10-20g je OK, ali ako nedostaje više nakon prosijavanja, dodajte još mljevenih lješnjaka, nema veze ako su krupniji.

    Smjesu lješnjaka i kukuruznog dodajte glatkom brašnu i dobro promiješajte.

    Tu smjesu sad dodajte mješavini maslaca, šećera i jaja i miksajte dok se ne sjedini.

    Tijesto zamotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2h ili preko noći.

    Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a tepsije obložite papirom za pečenje.

    Tijesto si rasporedite na dva-tri puta, kako vam je lakše. Valjate ga na pobrašnjenoj površini na pola cm debljine i izrezujte krugove s rezačem od 5cm promjera.

    Slažite u tepsiju, ne morate ih previše razdvajati. Svakom drugom izbušite rupu u sredini manjim rezačem i pecite ih 10 minuta.

    Postupak ponovite sve dok ne potrošite tijesto.

    Gornje djelove s rupom lagano pošećerite šećerom u prahu.

    Nutellu prebacite u slastičarsku vrećicu pa na svaki donji keksić stavite po otprilike čajnu žličicu nutelle.

    Ako ćete više stavljati, više će vam i trebati pa si svakako kupite onu Nutellu od 750 g.

    Čuvajte u hladnjaku da se stisne Nutella , a onda ih možete i spremiti u posudu s kolačima.

You may also like

Leave a Comment