Ovaj raskošni, blagdanski kolačić je mnogima omiljena slastica za blagdane! Treba vam malo više vremena za izradu, ali rezultat je izuzetno ukusan!
Prvo napravite
Dodajte ostale
Promiješajte da
Dobit ćete meku
Dok se tijesto
U posudi
Tu smjesu kuhajte
Krema se mora
Kada je krema
Kada je smjesa
Kada je tijesto
Pećnicu upalite
Na pobrašnjenoj
Okruglim rezačem
Pažljivo
Pustite ih da se
Kada su keksi
Kremu za išlere
Gornji dio s
Išleri mogu
Instructions
Išleri
više vremena za izradu, ali rezultat je izuzetno ukusan!Ingredients
Keks
Krema
Glazura
Instructions
smjesu za kekse. U posudu dodajte suhe sastojke – brašno, Dr.Oetker kakao i
šećer. Promiješajte.
sastojke – otopljeni maslac, otopljenu čokoladu i žumanjak.
se sjedini.
smjesu. Pokrijte ju folijom i stavite u hladnjak na minimalno 1h.
hladi, možete pripremiti kremu.
pomiješajte šećer, jaja i Dr.Oetker burbon vanilija ekstrakt.
na pari konstantno miješajući pjenjačom.
kuhati minimalno 15 minuta na pari, a cilj je dobiti gustu, svilenkastu kremu
koja pada s pjenjače polako i sjedini se pri dodiru s ostatkom kreme.
gotova, prebacite ju u drugu posudu, pokrijte folijom i ostavite da se u
potpunosti ohladi.
hladna, dodajte još 100 g omekšalog maslaca i miksajte dok se ne sjedini. Kremu
ostavite sa strane dok keksi ne budu gotovi.
ohlađeno, izvadite ga iz hladnjaka na 10 minuta kako bi se temperiralo.
na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
površini razvaljajte tijesto na pola centimetra debljine.
za kekse izrezujte išlere. Veličinu odredite sami. Ja sam radila malo veće od
standardnih, a s ovom količinom možete dobiti 12-15 manjih Išlera ili 6-8 većih
(mislim na već gotove, duple išlere).
prebacite kekse na papir za pečenje i pecite ih 11 minuta na 180 stupnjeva.
ohlade u posudi za pečenje.
hladni, gornje kekse umočite u glazuru od čokolade i ukrasite Dr.Oetker
božićnim ukrasima.
prebacite u slastičarsku vrećicu pa na svaki donji dio keksa istisnite onoliko
kreme koliko vam je debeo i keks.
glazurom pažljivo utisnite na kremu (čokoladni dio gore) i ostavite ih u
hladnjaku da se ohlade prije posluživanja.
stajati dugo u zatvorenoj posudi, pa ih možete pripremiti i prije Božića.