Išleri

by Slavonka

Ovaj raskošni, blagdanski kolačić je mnogima omiljena slastica za blagdane! Treba vam malo više vremena za izradu, ali rezultat je izuzetno ukusan!

Ovaj raskošni, blagdanski kolačić je mnogima omiljena slastica za blagdane! Treba vam malo više vremena za izradu, ali rezultat je izuzetno ukusan! Imal' šta slatko? Išleri European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Išleri

Ovaj raskošni, blagdanski kolačić je mnogima omiljena slastica za blagdane! Treba vam malo
više vremena za izradu, ali rezultat je izuzetno ukusan!

Ingredients

Keks

  • 190 g glatkog brašna
  • 10 g Dr.Oetker kakao
  • 70 g šećera
  • 1 žumanjak sobne temperature
  • 140 g otopljenog maslaca
  • 60 g čokolade otopljene

Krema

  • 150 g šećera
  • 3 jaja sobne temperature
  • 1 vrećica Dr.Oetker burbon vanilija ekstrakta
  • 100 g omekšalog maslaca

Glazura

  • 80 g tamne čokolade za kuhanje
  • 3 žlice biljnog ulja

Instructions

  • Prvo napravite
    smjesu za kekse. U posudu dodajte suhe sastojke – brašno, Dr.Oetker kakao i
    šećer. Promiješajte.

    Dodajte ostale
    sastojke – otopljeni maslac, otopljenu čokoladu i žumanjak.

    Promiješajte da
    se sjedini.

    Dobit ćete meku
    smjesu. Pokrijte ju folijom i stavite u hladnjak na minimalno 1h.

    Dok se tijesto
    hladi, možete pripremiti kremu.

    U posudi
    pomiješajte šećer, jaja i Dr.Oetker burbon vanilija ekstrakt.

    Tu smjesu kuhajte
    na pari konstantno miješajući pjenjačom.

    Krema se mora
    kuhati minimalno 15 minuta na pari, a cilj je dobiti gustu, svilenkastu kremu
    koja pada s pjenjače polako i sjedini se pri dodiru s ostatkom kreme.

    Kada je krema
    gotova, prebacite ju u drugu posudu, pokrijte folijom i ostavite da se u
    potpunosti ohladi.

    Kada je smjesa
    hladna, dodajte još 100 g omekšalog maslaca i miksajte dok se ne sjedini. Kremu
    ostavite sa strane dok keksi ne budu gotovi.

    Kada je tijesto
    ohlađeno, izvadite ga iz hladnjaka na 10 minuta kako bi se temperiralo.

    Pećnicu upalite
    na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.

    Na pobrašnjenoj
    površini razvaljajte tijesto na pola centimetra debljine.

    Okruglim rezačem
    za kekse izrezujte išlere. Veličinu odredite sami. Ja sam radila malo veće od
    standardnih, a s ovom količinom možete dobiti 12-15 manjih Išlera ili 6-8 većih
    (mislim na već gotove, duple išlere).

    Pažljivo
    prebacite kekse na papir za pečenje i pecite ih 11 minuta na 180 stupnjeva.

    Pustite ih da se
    ohlade u posudi za pečenje.

    Kada su keksi
    hladni, gornje kekse umočite u glazuru od čokolade i ukrasite Dr.Oetker
    božićnim ukrasima.

    Kremu za išlere
    prebacite u slastičarsku vrećicu pa na svaki donji dio keksa istisnite onoliko
    kreme koliko vam je debeo i keks.

    Gornji dio s
    glazurom pažljivo utisnite na kremu (čokoladni dio gore) i ostavite ih u
    hladnjaku da se ohlade prije posluživanja.

    Išleri mogu
    stajati dugo u zatvorenoj posudi, pa ih možete pripremiti i prije Božića.

You may also like

Leave a Comment