Dr.Oetkerova medena kućica VIDEO

by Slavonka

Uvijek sam gledala ove kućice od keksa u vrijeme Božića i željela se uhvatiti u koštac s tim izazovom! Mislila sam da je to nešto preteško ali, ako sam ja uspjela, možete i vi!

Ako imate djecu, ovo je idealan način da svi zajedno radite na kućici koja, kasnije, može biti najljepši ukras vašeg blagdanskog stola! 😊 a nakon obilnog ručka, možete ju i pojesti!

 

 

 

 

Potrebno vam je:

Za kekse:

 • 125 g masnoće – ja sam koristila 50/50 masti i margarina
 • 100 g smeđeg šećera
 • 2 žlice meda
 • 1 žličica Dr.Oetker vanilije
 • 1 žlica Dr.Oetker začina za medenjake
 • 1 žlica Dr.Oetker kakaa

 

Cement 😊 / Royal icing

 • 1 bjelanjak
 • 300 g šećera u prahu
 • 1 žličica limunovog soka

 

Dekoracije:

 • Krov: 200 g Dr.Oetker badema u listićima
 • Bor: Dr.Oetker fondant zeleni
 • Snješko : Dr.Oetker fondant bijeli
 • Ostale dekoracije: Dr.Oetker pismo, pahuljice, perlice i rezači za gingerbread man kekse.
 • Šablona za kućicu je OVDJE

Dr.Oetkerova medena kućica 🎄

Uvijek sam gledala ove medene kućice i bojala sam se uhvatiti u koštac s njima 🙂 ove godine, u suradnji s Dr. Oetker Hrvatska , odlučih biti hrabrija :)Nadam se da ćete i vi biti hrabri i okušati se u izgradnji ove vesele kućice! Ako sam ja uživala, možete misliti koliko bi djeca uživala u ukrašavanju ove ljepotice…Danas, uoči Badnjaka, (ili kako Phoebe iz Prijatelja kaže "Christmas Eve-Eve" :)) želim vam da budete zahvalni za sve ljude oko sebe, da uživate u blagdanima, miru i ljubavi a najviše od svega, želim vam zdravlje i sreću…sve drugo će se već nekako naći!Ljubi vas Ena sa Foodgasma :)🎄p.s., recept je ovdje:http://www.foodgasmbyena.com/slatko/dr-oetkerova-medena-kucica-video/

Posted by Foodgasm by Ena on Sunday, December 23, 2018

 1. Prvo, naravno, trebate napraviti konstrukciju. Postoje dvije varijante rada s ovim receptom. Probala sam obje i obje su jednako dobre.
 2. Jedna je da masnoću, šećer ,med i Dr.Oetker vaniliju otopite na laganoj vatri i s tim prelijete suhe sastojke i umijesite tijesto.
 3. Druga je da prvo izradite šećer, med i masnoću. Dodate vaniliju pa postepeno dodajete suhe sastojke koje ste, u posebnoj posudi, prethodno izmiješali.
 4. Ako vam se ne da čekati da vam se izradi masnoća i šećer, predlažem da otopite masnoću, med, šećer i vaniliju.
 5. Koji god put da odaberete, tijesto se mora hladiti minimalno 3h a najbolje je da stoji preko noći.
 6. Kada je tijesto ohlađeno, možete izrezati vašu kućicu po šabloni.
 7. Ostatak tijesta možete iskoristiti za ostale dekoracije – gingerbread čovječuljke, bor ili sl…
 8. Ako želite, možete izrezati prozorčiće i vrata, ili se kasnije poigrati s dekoriranjem.
 9. Kekse pecite na 180 stupnjeva, 10-15 minuta. Nakon pečenja, kekse je potrebno u potpunosti ohladiti!
 10. Sada dolazi onaj dio kojeg se svi većinom boje – gradnja kuće!
 11. Prvo trebate napraviti vaš cement – royal icing.
 12. Bjelanjak lagano izmutite. Kada se zapjenio dodajte mu limunov sok i šećer u prahu. Dobro izmutite da nema grudica. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.
 13. Pripremite podlogu na kojoj ćete raditi vašu kućicu.
 14. Prvo nanesite malo smjese na podlogu pa zalijepite prednju stranu kuće. Neprestano držite tu stranu i pažljivo zalijepite bočne strane kuće. Slobodno stavljajte velike količine royal icinga.
 15. Kada ste zalijepili prednju i bočne strane, držite konstrukciju dok ne budete sigurni da se smjesa osušila.
 16. Royal icing se relativno brzo suši tako da nećete morati dugo držati. Ja sam si pomogla i s kutijama od Dr.Oetker dekoracija tako da, slobodno napravite potporu od onoga što vam je pri ruci.
 17. Kada ste sigurni da se osušila smjesa, zalijepite i stražnju stranu kuće. Ostavite sve zajedno da se suši barem 1h prije nego što zalijepite krov.
 18. Kako biste zalijepili krov, prvo royal icing nanesite na samu konstrukciju gdje će krov “leći” a zatim i na same ploče za krov. Pažljivo zalijepite krov i držite par minuta dok se royal icing ne osuši.
 19. I tu si možete pomoći s bilo kakvom potporom ako ne želite držati ali preporučam vam da držite minimalno 5 minuta pa onda ostavite da se suši s potporom.
 20. Sada je bitno ostaviti kućicu nekoliko sati da se dobro osuši kako bismo ju mogli dekorirati. Ja sam svoju ostavila preko noći na hladnom.
 21. Kod dekoriranja, pustite mašti na volju…
 22. Krov sam radila od Dr.Oetker listića badema. Odaberite kompletne listiće badema i umačite ih u royal icing i lijepite na krov.
 23. Za borove sam koristila Dr.Oetker zeleni fondant. Fondant oblikujete u stožac i onda vrhom škara režete “grane” bora!
 24. Za snješka sam, također, koristila Dr.Oetker fondant -bijeli,crni i crveni a gingerbread čovječuljke sam napravila po mom receptu koji imate ovdje.
 25. Dodala sam i ogradicu koju sam napravila od slanih pereca koje sam položila na Dr.Oetker fondant.
 26. Cijelu kućicu sam na kraju posula šećerom u prahu i to je dalo pravi završni touch koji je trebala…

 

Uživajte u blagdanima sa svojim najmilijima, napravite zajedno ovu kućicu i uživajte u sretnim trenucima…neka je zdravlja i sreće, sve drugo će se već nekako naći!

Ena sa Foodgasma!

 

 

 

You may also like

Leave a Comment