Božićna kućica

by Slavonka

Prvi put sam ju radila prije dvije godine i bila je klasična, medena, tamna kućica. Ove godine sam odlučila raditi minimalističniju verziju ali jednako lijepu!

A ovdje možete pronaći mjere za Božićnu kućicu!

Prvi put sam ju radila prije dvije godine i bila je klasična, medena, tamna kućica. Ove godine sam odlučila raditi minimalističniju verziju… Imal' šta slatko? Božićna kućica European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Instructions

 

Božićna kućica

Prvi put sam ju
radila prije dvije godine i bila je klasična, medena, tamna kućica. Ove godine
sam odlučila raditi minimalističniju verziju ali jednako lijepu!

Ingredients

  

  • 1 kutija Dr.Oetker smjese za kekse
  • 120 g omekšalog maslaca

Royal Icing

  • 300 g šećera u prahu
  • kap limunovog soka

Prozori od šećera

  • 200 g šećera

Za krov

  • 100 g Dr.Oetker badema u listićima

Još dodatno

  • 200 g šećera u prahu za dekoriranje

Instructions

 

  • Za početak
    napravite smjesu za kekse.

    Razvaljajte na
    pola centimetra debljine i izrežite oblike po mjerama koje možete naći u pdf-u
    gore u postu.

    Oblike prebacite
    na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje.

    Izrežite prozore,
    vrata.

    Pecite 10-15
    minuta. Keksi ne smiju potamniti.

    Nakon pečenja
    kekse pustite da se u potpunosti ohlade, minimalno 1h.

    U drugu posudu
    dodajte bjelanjak pa pjenjačom miksajte dok se ne zapjeni. Dodajte šećer u
    prahu i promiješajte. Konzistencija mora biti gusta, poput kreme. Dodajte kap
    limuna za okus. Royal icing prebacite u slastičarsku vrećicu i dobro zatvorite
    do korištenja.

    Kad su keksi
    pečeni, možete otopiti šećer.

    200 g šećera
    stavite u posudu s debelim dnom i topite na umjerenoj vatri. Nemojte miješati,
    samo ostavite da se topi dok ne dobijete otopljenu smjesu, zlatne boje.

    Oprezno popunite
    prozore šećerom.

    Ja sam stranice i
    prednju stranu punila, stražnju sam ostavila praznu kako bih mogla ubaciti
    lampice naknadno.

    Ostavite ih da se
    ohlade bar sat vremena.

    Kada se sve
    ohladilo, možete prijeći na gradnju kućice.

    Prvo spojite
    prednju i bočne strane. Koristite royal icing za lijepljenje, a uz pomoć čaše
    ili nečeg drugog čvrstog s pridržavajte stranice u poziciji u kojoj ih želite.

    Kada ste
    učvrstili stranice i prednju stranu, dodajte stražnju stranu, dobro učvrstite
    royal icingom i pustite da se suši minimalno 2h!

    Nakon dva sata,
    učvrstite krov i ispod njega stavite potporu. Može opet biti čaša ili nešto
    drugo. Za krov nemojte štedjeti royal icing. Uzduž i po vrhu stavite dosta kako
    bi se dobro stisnulo. Sušite sve zajedno na zraku, preko noći.

    Sad dolazi
    zabavniji dio – ukrašavanje.

    Uz pomoć royal
    icinga lijepite listiće badema na krov. Krenite od dna krova prema gore kako
    biste dobili efekt crijepa.

    Grančice
    ružmarina okrenite naopako da dobijete izgled bora, učvrstite ih oko kućice
    royal icingom.

    Ako želite,
    ubacite lampice unutra, sve pospite šećerom u prahu i uživajte u pogledu, a i u
    okusu!

You may also like

Leave a Comment