Prvi put sam ju radila prije dvije godine i bila je klasična, medena, tamna kućica. Ove godine sam odlučila raditi minimalističniju verziju ali jednako lijepu!
A ovdje možete pronaći mjere za Božićnu kućicu!
Za početak
Razvaljajte na
Oblike prebacite
Izrežite prozore,
Pecite 10-15
Nakon pečenja
U drugu posudu
Kad su keksi
200 g šećera
Oprezno popunite
Ja sam stranice i
Ostavite ih da se
Kada se sve
Prvo spojite
Kada ste
Nakon dva sata,
Sad dolazi
Uz pomoć royal
Grančice
Ako želite,
Instructions
Božićna kućica
radila prije dvije godine i bila je klasična, medena, tamna kućica. Ove godine
sam odlučila raditi minimalističniju verziju ali jednako lijepu! Ingredients
Royal Icing
Prozori od šećera
Za krov
Još dodatno
Instructions
napravite smjesu za kekse.
pola centimetra debljine i izrežite oblike po mjerama koje možete naći u pdf-u
gore u postu.
na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje.
vrata.
minuta. Keksi ne smiju potamniti.
kekse pustite da se u potpunosti ohlade, minimalno 1h.
dodajte bjelanjak pa pjenjačom miksajte dok se ne zapjeni. Dodajte šećer u
prahu i promiješajte. Konzistencija mora biti gusta, poput kreme. Dodajte kap
limuna za okus. Royal icing prebacite u slastičarsku vrećicu i dobro zatvorite
do korištenja.
pečeni, možete otopiti šećer.
stavite u posudu s debelim dnom i topite na umjerenoj vatri. Nemojte miješati,
samo ostavite da se topi dok ne dobijete otopljenu smjesu, zlatne boje.
prozore šećerom.
prednju stranu punila, stražnju sam ostavila praznu kako bih mogla ubaciti
lampice naknadno.
ohlade bar sat vremena.
ohladilo, možete prijeći na gradnju kućice.
prednju i bočne strane. Koristite royal icing za lijepljenje, a uz pomoć čaše
ili nečeg drugog čvrstog s pridržavajte stranice u poziciji u kojoj ih želite.
učvrstili stranice i prednju stranu, dodajte stražnju stranu, dobro učvrstite
royal icingom i pustite da se suši minimalno 2h!
učvrstite krov i ispod njega stavite potporu. Može opet biti čaša ili nešto
drugo. Za krov nemojte štedjeti royal icing. Uzduž i po vrhu stavite dosta kako
bi se dobro stisnulo. Sušite sve zajedno na zraku, preko noći.
zabavniji dio – ukrašavanje.
icinga lijepite listiće badema na krov. Krenite od dna krova prema gore kako
biste dobili efekt crijepa.
ružmarina okrenite naopako da dobijete izgled bora, učvrstite ih oko kućice
royal icingom.
ubacite lampice unutra, sve pospite šećerom u prahu i uživajte u pogledu, a i u
okusu!