Ekleri

by Slavonka

Jednostavni sastojci, a tako poseban kolačić! Možete biti kreativni što se tiče punjenja i dekoriranja, a okus je uvijek isti -odličan!

Na mom IGTV-u imate i video pripremu!
Ponosna Dr.Oetker i KitchenAid ambasadorica!

Jednostavni sastojci, a tako poseban kolačić! Možete biti kreativni što se tiče punjenja i dekoriranja, a okus je uvijek isti -odličan! Na… Imal' šta slatko? Ekleri European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Instructions

 

Ekleri

Tako jednostavni sastojci, a tako fin kolačić!

Ingredients

Ekleri

  • 250 ml vode
  • 110 g maslaca
  • 1/3 žličice soli
  • 2 žlice šećera
  • 120 g glatkog brašna

Krema

  • 1 vrećica Dr.Oetker Special pudinga za kremšnite
  • 100 g maslaca

Ili klasična slastičarska krema

  • 500 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 1 žlica vanilija paste Dr.Oetker
  • 50 g brašna
  • 50 g maslaca

Čokoladna glazura

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 žličice suncokretovog ulja

Instructions

  • Za početak napravite kremu. Skuhajte puding po uputstvu sa vrećice jedino što nećete dodati su bjelanjci.

    U još topal puding dodajte 100 g maslaca, promiješajte da se otopi, a onda pustite kremu da
    se ohladi.

    Za eklere, zakuhajte vodu i dodajte joj maslac da se otopi.

    Kada je voda prokuhala, dodajte šećer, sol, brašno i brzo miješajte drvenom kuhačom!

    Tijesto će vam se jako brzo formirati u jednoličnu smjesu. Kada se tijesto formira oko kuhače u kuglu, gotovo je.

    Prebacite tijesto u posudu za miksanje i pustite da se prohladi barem 30 minuta.

    Nakon hlađenja, miksajte tijesto i dodajte jaja, jedno po jedno.

    Kada ste dodali zadnje jaje, miksajte još 2 minute!

    Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, širokim. Ako nemate, možete i bez nastavka!

    Na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje istiskujte eklere duljine 10 cm,
    širine 2cm otprilike.

    Eklere pecite 15 minuta na 220 stupnjeva, pa 20 minuta na 190 stupnjeva. U drugoj fazi pečenja ih malo pripazite, ovisno o pećnici, možda će biti gotovi već za 10-15 minuta! Moraju
    imati lijepu zlatnu boju i napuhnuti oblik.

    Kremu kratko promiješajte pjenjačom pa ju prebacite u slatičarsku vrećicu.

    Eklere možete prerezati pa puniti ili ih puniti odozdola sa slastičarskom vrećicom.

    Ako ćete ih puniti na taj način, probijte s donje strane tri rupe. U prvu i zadnju rupu
    istiskujte kremu sve dok ne vidite kremu u srednjoj rupi. Tako ćete znati da je
    ekler ravnomjerno napunjen!

    Ekler, zatim, umočite u otopljenu čokoladu i ukrasite po želji!

Klasična slastičarska krema

  • U posudi pjenjačom promiješajte žumanjke, brašno i šećer.
  • Zagrijte mlijeko i dodajte mu vanilija pastu.
  • Kada mijeko prokuha, dodajte smjesu od žumanjaka, brašna i šećera uz miješanje.
  • Kuhajte kremu do željene gustoće,a na kraju ubacite maslac i pustite da se otopi.
  • Kremu ohladite u posebnoj posudi koju ste dobro prekrili prijanjajućom folijom.

You may also like

Leave a Comment