Jednostavni sastojci, a tako poseban kolačić! Možete biti kreativni što se tiče punjenja i dekoriranja, a okus je uvijek isti -odličan!
Na mom IGTV-u imate i video pripremu!
Ponosna Dr.Oetker i KitchenAid ambasadorica!
Za početak napravite kremu. Skuhajte puding po uputstvu sa vrećice jedino što nećete dodati su bjelanjci.
U još topal puding dodajte 100 g maslaca, promiješajte da se otopi, a onda pustite kremu da
Za eklere, zakuhajte vodu i dodajte joj maslac da se otopi.
Kada je voda prokuhala, dodajte šećer, sol, brašno i brzo miješajte drvenom kuhačom!
Tijesto će vam se jako brzo formirati u jednoličnu smjesu. Kada se tijesto formira oko kuhače u kuglu, gotovo je.
Prebacite tijesto u posudu za miksanje i pustite da se prohladi barem 30 minuta.
Nakon hlađenja, miksajte tijesto i dodajte jaja, jedno po jedno.
Kada ste dodali zadnje jaje, miksajte još 2 minute!
Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, širokim. Ako nemate, možete i bez nastavka!
Na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje istiskujte eklere duljine 10 cm,
Eklere pecite 15 minuta na 220 stupnjeva, pa 20 minuta na 190 stupnjeva. U drugoj fazi pečenja ih malo pripazite, ovisno o pećnici, možda će biti gotovi već za 10-15 minuta! Moraju
Kremu kratko promiješajte pjenjačom pa ju prebacite u slatičarsku vrećicu.
Eklere možete prerezati pa puniti ili ih puniti odozdola sa slastičarskom vrećicom.
Ako ćete ih puniti na taj način, probijte s donje strane tri rupe. U prvu i zadnju rupu
Ekler, zatim, umočite u otopljenu čokoladu i ukrasite po želji!
Instructions
Ekleri
Ingredients
Ekleri
Krema
Ili klasična slastičarska krema
Čokoladna glazura
Instructions
se ohladi.
širine 2cm otprilike.
imati lijepu zlatnu boju i napuhnuti oblik.
istiskujte kremu sve dok ne vidite kremu u srednjoj rupi. Tako ćete znati da je
ekler ravnomjerno napunjen!Klasična slastičarska krema