Pita od bundeve nije neka novost, ali Apimel premium med sa cejlonskim cimetom je! Kombinacija ovog vrhunskog meda i slatke muškatne bundeve u omotaču od najfinijeg biskvita sa maslacem, pa ne znam što vam više treba za bolji vikend. Video recept imate na mom Foodgasm by Ena.
Potrebno vam je
Kora:
- 250 g brašna
- 80 g maslaca
- 100 g šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 1 žličica arome vanilije
- malo limunove korice
Fil:
- 300 ml pirea od bundeve
- 100 g Apimel premium meda sa cejlonskim cimetom
- 150 ml slatkog vrhnja
- 50 ml mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
- 2 jaja
- malo korice limuna
Prvo pripremite koru. Sve sastojke stavite u posudu i umjesite prhko tijesto. Bit će nešto tvrđe ali tako mora biti. Tijesti ručno rasporedite po okrugoj tepsiji. Možete namastiti tepsiju ili staviti papir za pečenje. Izbodite tijesto vilicom.
Kremu, isto tako, pripremate u jednoj posudi. Sve sastojke stavite u posudu a Apimel premium med sa cejlonski cimetom dodajte koliko vam paše. Ja jako volim cimet pa mi odgovara ova količina. Sve sastojke sjedinite u jednoličnu smjesu i istresite na koru. Pecite sve zajedno 1 h na 180 stupnjeva.
Kada se pita ohladila, dodajte gore šlag, po želji i još malo Apimel premium med sa cejlonski cimetom!
Apimelastičan tek vam želim!
:*
Ena sa Foodgasma!