NICEcream – zdravi sladoled

by Slavonka
Četiri okusa sladoleda, pet sastojaka? Moguće je! Ananas, jagoda, borovnica i nezaobilazna čokolada su samo jedno miksanje daleko. Nećete ni pomisliti na obični sladoled nakon što probate ovaj recept!

Među veganima daleko poznat, nicecream ili u prijevodu fini sladoled, radi se isključivo od voća. Nema dodanog šećera, mlijeka, šlaga a ni jaja. Moj prvi nicecream je bio od čiste banane i tu se dogodila ljubav!

Od tada je svaki moj smoothie sa smrznutom bananom i svaki je jednako ukusan! Ovo je također i odličan način na koji roditelji mogu djeci dati dosta voća! Vjerujte, neće vidjeti razliku!

No, ono što je meni uvijek nedostajalo je klasična čokolada i dugo sam razmišljala kako da napravim takav sladoled bez previse sastojaka odnosno, kako da ti sastojci i dalje budu zdravi! Nakon puno kilograma smrznutih banana, upalila se lampica i na sreću svih žena u PMS-u, zdravi čokoladni nicecream je rođen!

Uz čokoladni, pokazat ću kako da napravite sladoled od jagode, borovnice i ananasa.

Potrebno vam je:

  • 4 smrznute banana
  • 100 grama smrznutih borovnica
  • 100 grama smrznutih jagoda
  • 100 grama očišćenog i smrznutog ananasa
  • 1 žlica čistog kakaa (nezaslađenog)
  • Oprema: Štapni mikser/blender

Voće možete smrznuti preko noći! Važno za napomenuti je da banane ogulite prije nego što ju smrznete jer je nemoguća misija oguliti ju nakon što ste ju smrznuli.

Nakon što je voće smrznuto, pola posla je već napravljeno. Banana ide u svaki od sladoleda pošto služi kao kremasta baza, a i kao prirodni zaslađivač.
U posudu za miksanje stavite jednu smrznutu bananu i dodajte borovnice. izmiksajte štapnim mikserom do kremaste strukture! Tako ponovite i s jagodama i ananasom.

 

A sada, vase veličanstvo – čokoladni zdravi sladoled.

U posudu za miksanje stavite smrznutu bananu koja je prije miksanja bila barem pet minuta na sobnoj temperaturi. A zašto? Zato što ćemo tu dodati žlicu kakaa koji je jako suh i zahtjeva mrvicu tekućine da se lakše sjedini kod miksanja.
Banana će pustiti svoj sok kod odmrzavanja već nakon pet minuta, dodate kakao i opet, miksate štapnim mikserom!

Sladoled možete držati u plastičnoj posudi kao i svaki drugi sladoled ili u malim kalupima za sladoled na štapiću. Ja vam svakako savjetujem da napravite sladoled od par kilograma banana jer će nestati jednako brzo kao što se i priprema.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu:

NICEcream – zdravi sladoled! /Gluten free/Lactose free/Vegan

Moj najdraži sladoled! :)Oldie but goldie 🙂 Nekada nije loše ponoviti neke dobre recepte poput ovog sladoleda od banane!Obožavam ovaj jednostavni recept a verzija s ananasom baš miriše na ljeto! Četiri okusa sladoleda, pet sastojaka? Moguće je! 🙂 Recept:http://www.foodgasmbyena.com/slatko/nicecream-zdravi-sladoled/

Posted by Slavonka Ena on Tuesday, July 17, 2018

Dobar tek!

Ena sa Foodgasma 🙂

 

 

You may also like

Leave a Comment