Svi imamo recept za najdraže kekse a ovo je moj! Tope se u ustima a idealni su izmrvljeni, kao podloga za cheesecake. Danas vam ga donosim u suradnji sa kreativnom ekipom 3Dprintologija koja m i je izradila moje personalizirane modlice! Sve što sam ja morala napraviti je poslati sliku onoga što želim i, voila, identična modlica je stigla!
TIPS & TRICKS za savršene kekse
- Da biste uspješno koristili pečate za kekse, tijesto mora biti ohlađeno prije obrade
- Nakon rezanja keksa, stavite ih opet u hladnjak ili zamrzivač netom prije pečenja, dok se pećnica ne ugrije. Manja je vjerojatnost da će se raširiti kod pečenja
- Umjesto maslaca možete koristiti svinjsku mast a i margarin. No, ukoliko koristite masnoću životinjskog porijekla, keksi će vam uvijek biti prhki dok ih margarin čini žilavijima.
- Kekse za pečat uvijek razvaljajte deblje nego što biste inače kako bi se pečat imao gdje utisnuti.
Potrebno vam je:
- 70 g šećera
- 30 g šećera u prahu
- 160 g maslaca
- 1 žlč vanilije
- 1 jaje
- 1 žlč praška za pecivo
- 160 g brašna
- 15 g kukururznog brašna
- i 3Dprintologija modlica i rezač za kekse 🙂
Šećer, šećer u prahu, maslac i ekstrakt vanilije pjenasto izmutite mikserom. Dodajte jaje, brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo te umjesite mekano tijesto. Prekrijte ga folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Na pobrašnjenoj podlozi, razvaljajte tijesto na 1cm debljine te režite sa svojim modlicama i rezačima za kekse. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i složite vaše kekse ostavljajući malo prostora između svakog. Stavite ih u hladnjak dok se pećnica ne zagrije na 170 stupnjeva. Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.
Ovaj recept možete koristiti za linzere i bilo koje kekse koji se pune sa raznim kremama. Ja često znam ispeći jedan veliki keks i izmrviti ga za podlogu za cheesecake!
Dobar tek 🙂