Keksi za pečat – 3Dprintologija & Foodgasm by Ena

by Slavonka

Svi imamo recept za najdraže kekse a ovo je moj! Tope se u ustima a idealni su izmrvljeni, kao podloga za cheesecake. Danas vam ga donosim u suradnji sa kreativnom ekipom 3Dprintologija koja m i je izradila moje personalizirane modlice! Sve što sam ja morala napraviti je poslati sliku onoga što želim i, voila, identična modlica je stigla!

TIPS & TRICKS za savršene kekse

  • Da biste uspješno koristili pečate za kekse, tijesto mora biti ohlađeno prije obrade
  • Nakon rezanja keksa, stavite ih opet u hladnjak ili zamrzivač netom prije pečenja, dok se pećnica ne ugrije. Manja je vjerojatnost da će se raširiti kod pečenja
  • Umjesto maslaca možete koristiti svinjsku mast a i margarin. No, ukoliko koristite masnoću životinjskog porijekla, keksi će vam uvijek biti prhki dok ih margarin čini žilavijima.
  • Kekse za pečat uvijek razvaljajte deblje nego što biste inače kako bi se pečat imao gdje utisnuti.

 

Potrebno vam je:

  • 70 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 160 g maslaca
  • 1 žlč vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žlč praška za pecivo
  • 160 g brašna
  • 15 g kukururznog brašna
  • i 3Dprintologija modlica i rezač za kekse 🙂

Šećer, šećer u prahu, maslac i ekstrakt vanilije pjenasto izmutite mikserom. Dodajte jaje, brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo te umjesite mekano tijesto. Prekrijte ga folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Na pobrašnjenoj podlozi, razvaljajte tijesto na 1cm debljine te režite sa svojim modlicama i rezačima za kekse. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i složite vaše kekse ostavljajući malo prostora između svakog. Stavite ih u hladnjak dok se pećnica ne zagrije na 170 stupnjeva. Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.

Ovaj recept možete koristiti za linzere i bilo koje kekse koji se pune sa raznim kremama. Ja često znam ispeći jedan veliki keks i izmrviti ga za podlogu za cheesecake!

Dobar tek 🙂

 

You may also like

Leave a Comment