The One With The F.R.I.E.N.D.S Cheesecake

by Slavonka

Svi koji me poznaju znaju da su Prijatelji moja najdraža serija. Prestala sam brojati nakon što sam ih 10 puta pogledala (sve, da) i svaki puta se smijem, plačem i uživam kao da ih gledam prvi puta. Prijatelji su , meni, jedinstveni. Niti jednu seriju ne mogu gledati toliko puta kao njih i nije mi jasno kada ih ljudi ne vole. 😀

Na današnji dan 2004. godine emitirana je zadnja epizoda prijatelja “The Last One Part 2”. Moram priznati da postoje neke episode koje jednostavno, nakon toliko godina gledanja, ne mogu gledati. Jedna od njih je epizoda gdje Monica prosi Chandlera a druga je upravo ova, zadnja.

Ali, kako bismo ovaj post završili u sretnom tonu, danas ćemo se osvrnuti na jednu od boljih epizoda a to je “The One With All The Cheesecakes”. Oni koji su gledali ovu epizodu, sjećaju se reakcije Chandlera i Rachel na savršeni cheesecake. U tom trenutku sam poželjela probati taj cheesecake jer njihovo opisivanje kremastog fila i savršene hrskave podloge natjeralo me da sama pokušam napraviti isti takav recept, pošto mi je Mama’s lil bakery poprilično daleko 🙂 Danas za vas imam svoju epizodu pod nazivom  “The one With THE Cheesecake” sa receptom za najbolji cheesecake koji ćete ikada probati. Najbolje bi bilo da napravite ovaj cheesecake, upalite epizodu prijatelja (S07E11) i uživate zajedno sa Rachel i Chandlerom u savršenom okusu  ovog kolača!

 

Hrskava podloga:

 • 500 g mljevenog keksa (ja koristim MCVities)
 • 150 g otopljenog maslaca

 

Najbolja cheesecake krema ikad:

 • 4 jaja
 • 250 g šećera u prahu
 • 500 g ricotta sira
 • 300 g krem sira
 • 1 žličica ekstrakta vanilije
 • Ribana korica od jedne limete /limuna
 • Sok od pola limete/limuna
 • 2 žlice gustina
 • 2 žlice vode

 

 1. Mljevenom keksu dodajte otopljeni maslac, promješajte dobro. Utisnite mljevene kekse na podlogu i ostavite sa strane.
 2. Pjenasto izradite jaja i šećer u prahu. Dodajte ricottu i krem sir. Miksajte dok se ne sjedini.
 3. Dodajte vaniliju, ribanu koricu limete ili limuna i sok od pola limete ili limuna. Kratko miksajte.
 4. U posudici razmutite gustin i vodu. Dodajte smjesu kremi i dobro promješajte.
 5. Izlijte kremu na podlogu od keksa i lagano protresite kako bi izašao zrak.
 6. Cheesecake se peče na 160 stupnjeva 40 minuta. Nakon 40 minuta, ugasite pećnicu, otvorite ju do pola i ostavite cheesecake unutra da se postepeno hladi još 40 minuta. Nakon toga ga ohladite do kraja u hladnjaku.
 7. Možete gore dodati svježe bobice, žele od bobica ali ovaj cheesecake je odličan i bez toga!
 8. Komad ostavite ukućanima, ostatak uzmite sebi, upalite prijatelje i uživajte!

Video priprema:

The One With THE F.R.I.E.N.D.S Cheesecake

So no one told you life was gonna be this waaaay:)Svi koji me poznaju znaju da su Prijatelji moja najdraža serija. Prestala sam brojati nakon što sam ih 10 puta pogledala (sve, da) i svaki puta se smijem, plačem i uživam kao da ih gledam prvi puta. Na današnji dan 2004. godine emitirana je zadnja epizoda prijatelja “The Last One Part 2”.Ali, kako bismo ovaj post završili u sretnom tonu, danas ćemo se osvrnuti na jednu od boljih epizoda a to je “The One With All The Cheesecakes”. Oni koji su gledali ovu epizodu, sjećaju se reakcije Chandlera i Rachel na savršeni cheesecake. U tom trenutku sam poželjela probati taj cheesecake jer njihovo opisivanje kremastog fila i savršene hrskave podloge natjeralo me da sama pokušam napraviti isti takav recept, pošto mi je Mama’s lil bakery poprilično daleko 🙂 Danas za vas imam svoju epizodu pod nazivom “The one With THE Cheesecake” sa receptom za najbolji cheesecake koji ćete ikada probati. Najbolje bi bilo da napravite ovaj cheesecake, upalite epizodu prijatelja (S07E11) i uživate zajedno sa Rachel i Chandlerom u savršenom okusu ovog kolača!p.s. Uključite zvuk :)Recept:http://www.foodgasmbyena.com/slatko/the-one-with-the-f-r-i-e-n-d-s-cheesecake/

Posted by Slavonka Ena on Sunday, May 6, 2018

 

You may also like

Leave a Comment