BBQ Rebarca u medenoj marinadi [VIDEO]

by Slavonka

Pošto je vani baš fino ugrijalo, mi smo odlučili naložiti i roštilj pa neka gori sa svih strana! Današnji recept, BBQ Rebarca, možete napraviti ovog ljetnog vikenda za cijelu ekipu. Posebnost ovog recepta je u marinadi koju sam smislila s Apimelovim cvjetnim medom. Jednostavna marinada sa sastojcima koje imate kod kuće.

Video priprema:

BBQ Rebarca u medenoj marinadi

Još jedan medeni recept u suradnji s Apimel om :)Ovaj puta za medoljupce i mesoljupce 🙂 Pošto je fino ugrijalo u Slavoniji, mi smo odlučili naložiti roštilj pa nek' gori sa svih strana 🙂 Naravno, rebarca možete peći i u pećnici a svi detalji vam se nalaze u receptu na mom blogu!Recept je, kao i uvijek, samo jedan klik daleko:http://www.foodgasmbyena.com/slano/bbq-rebarca-u-medenoj-marinadi/p.s. još uvijek traje darivanje Apimel proizvoda 🙂 potražite giveaway na stranici i sudjelujte :)*HD i sound ON 🙂

Posted by Slavonka Ena on Wednesday, August 8, 2018

Potrebno vam je:

 • Cca 1 kg svinjskih rebara
 • 200 ml kečapa (ja koristim domaći ali možete i kupovni)
 • 1 žličica dimljene paprike (može, naravno, i obična mljevena paprika)
 • 2 žlice Apimel cvjetnog meda
 • 2 žlice maslinovog ulja
 • 1 režanj češnjaka protisnuti
 • 1 žličica soli
 • 1 žličica chilija krupno mrvljenog

 

 1. U posudu dodajte kečap, dimljenu papriku, cvjetni med, maslinovo ulje, češnjak, sol i chilli. Sve dobro promiješajte.
 2. Bogato premažite rebarca marinadom i zatvorite ih u posudu i stavite u hladnjak na 30 minuta. Ako imate vremena, nije loše ostaviti ih u marinadi preko noći ali, onda će vam biti puno ljuća nego kada ih držite samo 30 minuta.
 3. Ostatak marinade prebacite u posudicu i ostavite za posluživanje.
 4. Pecite rebarca na roštilju po 10-15 minuta sa svake strane, ovisno o jačini vatre.
 5. Rebarca možete peći i u pećnici. U lagano namašćenu posudu za pečenje stavite marinirana rebarca i prekrijte ih aluminijskom folijom. Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva. Nakon 30 minuta, maknite foliju i pecite ih još 20 minuta da dobiju lijepu boju i da postanu malkoc hrskava.
 6. Kada su rebarca gotova, poslužite ih uz svježu salatu i ostatak marinade.

Dobar tek!
Ena s Foodgasma!

 

 

You may also like

Leave a Comment