Jednostavno prhko tijesto

by Slavonka

Kako biste dobili savršeno prhko tijesto, koristite maslac. Možete koristiti i margarin, ali maslac daje svoju posebnu aromu i omogućuje da se tijesto topi u ustima.

Po želji, dodajte koricu limuna ili limete

Od kad pravim prhko tijesto ili kekse, uvijek se koristim jednostavnim receptom 1:2:3, u prijevodu: jedan dio šećera, dva dijela masnoće i tri dijela brašna i voila, savršeno tijesto je tu.  

Moje prhko je i u cheesecaKeichima

Sve stavite u jednu posudu, umijesite rukama i ostavite da odmori u hladnjaku.

Ovo tijeto možete koristiti i za kekse, pite, cheesecakeove…

Kako biste dobili savršeno prhko tijesto, koristite maslac. Možete koristiti i margarin, ali maslac daje svoju posebnu aromu i omogućuje da se… Imal' šta slatko? Jednostavno prhko tijesto European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Jednostavno prhko tijesto

Jednostavna metoda 1:2:3 koja svima uspijeva.

Ingredients

  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 300 g oštrog brašna(ako nema može i glatko)

Instructions

  • Sve sastojke stavite u posudu i umijesite tijesto.
  • Ako vam je tijesto mrvičasto i ne želi se sjediniti, dodajte slobodno kap ekstrakta od vanilije ili žličicu vode.
  • Tijesto je bolje ako odmori u hladnjaku barem pola sata prije pripreme.
  • Dodatak korice limuna ili limete odlično paše uz voćne pite!

You may also like

Leave a Comment