Cheesecake brownie s višnjama

by Slavonka

Ako moram birati najdraži desert, to bi defitivno bio cheesecake. A ako moram birati jednostavniji, čokoladni, to je brownie. Ova kombinacija je odavno poznata, a danas vam donosim recept za moju verziju.

Višnje su tu da svojom svježinom i kiselošću izbalansiraju slatkoću, a kako ja volim slojevitu teksturu kod kolača, gore sam posula brzinski mrvice keksa pomiješane maslacem. Sve zajedno čini divan i sočan kolač u koji ćete se zaljubiti na prvi griz!

Ako moram birati najdraži desert, to bi defitivno bio cheesecake. A ako moram birati jednostavniji, čokoladni, to je brownie. Ova kombinacija je… Imal' šta slatko? Cheesecake brownie s višnjama European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Cheesecake brownie s višnjama

Višnje su tu da svojom svježinom i kiselošću izbalansiraju slatkoću, a kako ja volim slojevitu teksturu kod kolača, gore sam posula brzinski mrvice keksa pomiješane maslacem. Sve zajedno čini divan i sočan kolač u koji ćete se zaljubiti na prvi griz!

Ingredients

Brownie

  • 200 g šećera
  • 40 g Dr.Oetker kakaa
  • 1 vrećica Dr.Oetker vanilin šećera
  • 1/2 vrećice Dr.Oetker praška za pecivo
  • 100 g brašna
  • 2 jaja sobne temperature
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije

Cheesecake krema s Cremoso mješavninom

  • 1 pakiranje Cheesecake Cremoso od Dr.Oetkera
  • 200 g krem sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličia Dr.Oetker ekstrakta od vanilije

Cheesecake krema - obična

  • 200 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera
  • 1 jaje sobne temperature
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

Za posipanje

  • 5 žlica mljevenog keksa iz Cheesecake Cremoso pakiranja
  • 3 žlice otopljenog maslaca

Pire od višnje

  • 200 g višanja iz kompota
  • 100 ml soka iz kompota
  • 2 žlice šećera
  • 1,5 žličica gustina

Instructions

  • Za početak, uključite pećnicu na 190 stupnjeva i pustite da se grije. Posudu za pečenje promjera 20x23 cm obložite papirom za pečenje.

Pire od višanja

  • Prvo napravite pire od višanja kako bi se stigao malo prohladiti. U posudu za kuhanje stavite višnje, sok i šećer. Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri.
  • Štapnim mikserom usitnite višnje u pire. Dodajte pireu Dr.Oetker gustin, pa opet štapnim mikserom sjedinite. Ostavite u hladnjaku da se ohladi barem 10 minuta.

Brownie

  • U posudu stavite sve suhe sastojke: šećer, Dr.Oetker kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i brašno. Promiješajte pjenjačom.
  • Dodajte ostale sastojke - otopljeni maslac, Dr. Oetker vaniliju i dva ajja koja ste prethodno razmutili.
  • Sjedinite sve sastojke pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  • Smjesu raporedite po posudi za pečenje

Cheesecake krema s Dr.Oetker Cremoso kremom

  • Iz kutije izvadite vrećicu s kremom. Istresite u posudu pola sadržaja vrećice. Dodajte krem sir i vrhnje za šlag te malo ekstratkea od vanilije. Sjedinite sastojke.
  • Cheesecake kremu rasporedite po brownie površini.

Cheesecake krema - obična

  • Ako nemate Cremoso u blizini, možete koristiti ovu verziju za cheesecake dio.
  • U posudu stavite sve sastojke i miješajte pjenjačom dok se ne sjedine.
  • Smjesu rasporedite po brownie površini

I na kraju

  • Po cheesecake površini dodajte nekoliko žlica pirea od višnje, pa štapićem promiješajte kako biste dobili swirlse. Slobodno možete do dna doći štapićem, kako biste promiješali i brownie dio.
  • Pecite 35-40 minuta! Ohladite prije rezanja i poslužite uz šalicu mlijeka!

Po želji

  • Za hrskavi dio, promiješajte mljevene kekse iz Dr.Oetker mješavine s otopljenim maslacem i pospite gore hrskave mrvice kod posluživanja!

You may also like

Leave a Comment