Blondies s jagodama i bijelom čokoladom

by Slavonka

Obožavam kad me u šetnji omami miris jagoda s obližnjeg štanda. Domaće, fine jagode koje mirišu na kilometar su sinonim za ljeto. Jagode volim jesti solo, u smoothieju, u kolačima, salati…odlično pašu i uz slana jela, ne samo slatka. Baš je divna ta mala bobica!

A danas za vas imam jedan od meni tri najbolja recepta koje sam ikada razvila. Blondies je još slađa sestra od poznatih browniesa! A ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će vas raspametiti!

No, ne bi bilo ovog fino smiksanog kolača bez mog novog snažnog pomagača u kuhinji – KitchenAid ručnog miksera s čak 9 brzina!


Većina nas voli uložiti u dobre kućanske aparate, a ručni mikser je uvijek nekako sekundaran kada je riječ o obnavljanju! Ja sam koristila ručni mikser koji je stariji od mene! A onda sam prije par mjeseci imala priliku testirati ručni KitchenAid mikser i zaljubila sam se.

Lakoća i brzina kojom je smiksao sastojke je nevjerojatna, a još jedan plus je taj da je izuzetno tih, čak i na najjačoj, 9. brzini!

U ovom pakiranju dobijete i dva nastavka za tijesto, pjenjaču i mućkalicu. Nastavci su od nehrđajućeg čelika, izuzetno čvrsti i, provjereno, mogu mijesiti i tvrđe tijesto!

KA Family!

Da se vratimo mi na ovaj, ukusniji dio!

Premijerno smo Kića (da, veliki je Kićo, ovo je Kića 🙂 ) i ja smiksali odlične blondies s jagodama i komadićima bijele čokolade!

Kuća je cijela zamirisala po domaćim jagodama i maslacu. A kad sam probala komad toplog blondiesa… ljudi moji, raspametila sam se! Počet ću snimati svoje reakcije na moje kreacije, nekad samu sebe oduševim haha..

Blondiesi su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade, onda bude hrskava… Njam!

Obožavam kad me u šetnji omami miris jagoda s obližnjeg štanda. Domaće, fine jagode koje mirišu na kilometar su sinonim za ljeto.… Imal' šta slatko? Blondies s jagodama i bijelom čokoladom European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Instructions

 

Blondies s jagodama i bijelom čokoladom

Mirisne domaće jagode, maslac i komadići bijele čokolade! Što vam više treba?

Ingredients

  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g običnog šećera
  • 2 jaja sobne temperature
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 130 g brašna
  • 1 žličica Dr.Oetker praška za pecivo
  • 2 žličice Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g Dr.Oetker bijele čokolade
  • 200 g svježih jagoda narezanih na polovice

Dodatno

  • Malo šećera u prahu za posipanje

Instructions

  • Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23x20 obložite papirom za pečenje.
  • U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.
  • Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac.
  • Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.
  • Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Ne moraju biti jednaki! Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.
  • Jagode narežite po pola.
  • Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje.

    Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.

  • Pecite 25 minuta, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju.
  • Pospite šećerom u prahu i uživajte!
  • Ovi blondiese su odlični i topli i hladni!

Ovaj recept vam donosim u suradnji s KitchenAid Croatia, kao ponosna KitchenAid ambasadorica!

You may also like

Leave a Comment