Ručak na brzinu – zapečene tortilje

by Slavonka

 

Tortilja uvijek imam u kući jer ih baš volimo jesti. Bilo obični wrap, taquitosi ili ovako, zapečene tortilje na brzinu.

Ovo je moj „go to „ recept za brz i fin ručak u kojem će svi uživati. Punjenje možete napraviti i vegetarijansko, bit će jednako fino. Isto tako možete koristiti bilo koje meso – mljeveno, svinjski kare, piletinu, puretinu…doslovce štogod imate, sve sam probala, sve je fino 🙂

 

 

 

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice
  • 1 pakiranje tortilja od 6 komada
  • 300 g meksičke mješavine povrća
  • 1 žlica začina za tacos (Ja koristim Kotany)
  • 300 g goude naribane
  • Sol po ukusu

 

Bešamel

  • 300 ml mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica crvene paprike
  • Sol, papar po ukusu

 

  1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem ili mašću.
  2. Na tavu dodajte malo ulja i pustite da se zagrije. Na zagrijano ulje stavite kockice piletine i pecite dok meso ne dobije lijepu zlatnu koricu.
  3. Dodajte mješavinu povrća, može biti smrznuta. Sve promiješajte, smanjite vatru i pustite da se kuha 10ak minuta.
  4. Nakon 10 minuta, dodajte jednu žlicu začina za tacos i soli po ukusu. Sve dobro promiješajte i pustite da se kuha još 5 minuta.
  5. Na sredinu tortilje stavite žlicu fila i malo jači prstohvat naribanog sira. Tortilju motajte u burrito (tako da je sa svih strana zatvorena) i slažite u posudu za pečenje.
  6. Rasporedite si sadržaj na 6 tortilja. A ostavite malo naribanog sira za posipanje po svim tortiljama.
  7. Na istoj tavi na kojoj ste pripremali fil, otopite maslac i dodajte žlicu brašna. To pržite jednu minutu na laganoj vatri i podlijte mlijeko uz brzo miješanje. Bešamel začinite soli i paprom po ukusu i dodajte žličicu crvene paprike.
  8. Pospite po svim tortiljama ostatak naribanog sira i prelijte bešamel umakom.
  9. Sve zajedno pecite 15 minuta.
  10. Poslužite uz svježu salatu.

 

Dobar tek,

Ena s Foodgasma 🙂

You may also like

Leave a Comment