CRUNCHY MUFFINI od Borovnice

by Slavonka

Netko ne voli muffine, netko ih obožava. Mislim da nema između. Ja ih obožavam! Ovaj jednostavni kolač možete napraviti na sto načina i uvijek će biti ukusan! Ovo je ljetni comfort food!

Svi imamo nekakvu svoju verziju recepta za muffine. Ovo je moj. Koristim uvijek isti, samo promijenim sastojke. Ovaj puta sam napravila najposebniji, s hrskavom kapicom i borovnicama!

Ovaj jednostavni kolač možete napraviti na sto načina i uvijek će biti ukusan! Ovo je ljetni comfort food! Imal' šta slatko? CRUNCHY MUFFINI od Borovnice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

CRUNCHY Muffini od borovnica

Ovaj jednostavni kolač možete napraviti na sto načina i uvijek će biti ukusan! Ovo je ljetni comfort food!

Ingredients

Muffini

  • 115 g glatkog brašna
  • 1 vrećica Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja sobne temperature
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer Dr.Oetker
  • 1 cimet šećer Dr.Oetker
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije Dr.Oetker
  • 130 g svježih ili smrznutih borovnica Ako radite sa smrznutim, uvaljajte ih u 1 žlicu brašna prije no što ih stavite u smjesu

Crumble posip

  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 70 g oštrog brašna
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker vanilin šećera

Instructions

Muffini

  • Prvo izradite jaja, šećer, vanilin i cimet šećer. Miksajte dok se smjesa ne sjedini i ne udvostruči - 3-4 minute.
  • U drugoj posudi promiješajte suhe sastojke - brašno i prašak za pecivo.
  • Izmiksanim jajima dodajte kiselo vrhnje i ulje.
  • Smjesu miksajte i postepeno dodajte suhe sastojke.
  • Kada se smjesa sjedinila, ručno umiješajte borovnice. Ako koristite smrznute, prethodno ih uvaljajte u jednu žlicu brašna i dodajte smjesi.
  • Kalup za muffine obložite košaricama i punite ih 3/4,

Crumble posip

  • U posudu stavite sve sastojke - maslac, oštro brašno, šećer i vanilin šećer. Rukama umijesite mrvičasto tijesto.
  • Bogato pospite po muffinima.

Pečenje

  • Muffine pecite na 200 stupnjeva, 20 minuta.

Dodatno...

  • Napravite si glazuru od 3 žlice kiselog vrhnja, 1 žlice mlijeka i dvije žlice šećera u prahu i prelijte preko muffina kod posluživanja.

    Ovi muffini odlično idu i uz burbon vanilija sladoled.

  • Ovaj recept vam donosim u suradnji s KitchenAid Croatia kao ponosni KitchenAid ambasador!

Video

You may also like

Leave a Comment