Bourbon cobbler od marelice

by Slavonka

Cobbler je brz i fin kolač iz tave koji je prilagodljiv svakoj sezoni! Možete ga raditi s jagodama, jabukama i cimetom u jesen i kajsijama i marelicama ljeti! Brzo se priprema, brzo je gotov i u kombinaciji sa sladoledom, odlično osvježava!

Cobbler je brz i fin kolač iz tave koji je prilagodljiv svakoj sezoni! Možete ga raditi s jagodama, jabukama i cimetom u jesen i kajsijama i marelicama ljeti! Imal' šta slatko? Bourbon cobbler od marelice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Burboun cobbler od kajsija

Cobbler je brz i fin kolač iz tave koji je
prilagodljiv svakoj sezoni! Možete ga raditi s jagodama, jabukama i cimetom u
jesen i kajsijama i marelicama ljeti! Brzo se priprema, brzo je gotov i u
kombinaciji sa sladoledom, odlično osvježava!

Ingredients

Za tavu promjera 28cm ili posudu za pečenje istog promjera

  • 100 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1/2 vrećice Dr.Oetekr praška za pecivo
  • 1 vrećica Dr.Oetekr vanilin šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica Dr.Oetker vanilije
  • 50 g maslaca
  • 240 g polovica marelica oguljenih - može i iz kompota samo ih dobro ocijedite i isperite sirup
  • 1/2 žlice Dr.Oetker gustina
  • 1 vrećica Dr.Oetker bourbon vanilija šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker finesse korice limuna

Instructions

  • Pećnicu odmah uključite na 180 stupnjeva. Tavu s maslacem stavite u pećnicu kako bi se maslac postepeno otopio, taman dok smutite smjesu.
  • U posudu stavite brašno, šećer, Dr.Oetker prašak za pecivo te vanilin šećer. Promiješajte pjenjačom.
  • Dodajte Dr.Oetker ekstrakt od vanilije i postepeno sipajte mlijeko konstantno miješajući.
  • Dobit ćete malo gušću smjesu od smjese za palačinke.
  • U drugoj posudi polovice marelice posipajte gustinom i 1 vrećicom Dr.Oetker bourbon vanilija šećerom! Promiješajte!
  • Posložite marelice po površini, a ako vam je ostalo nešto tekućine od marelica, slobodno to posipajte po vrhu.
  • Pecite 25-30 minuta, dok ne dobijete lijepu zlatno žutu boju.
  • Poslužite toplo uz hladni sladoled od Burbon vanilije.

You may also like

Leave a Comment