Restoran “Grozd” – mjesto gdje čuvaju tajne domaće kuhinje

by Slavonka

suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

Kada prvi put zakoračite u restoran “Grozd”, vjerujte, niste spremni na ono što vas čeka. Rustikalni interijer ne odaje puno osim činjenice da je “Grozd” u najboljim godinama, ili, kako nam je vlasnik, gospodin Jukić rekao: “Tek nam je 30 godina!” To s ponosom ističe uz napomenu kako se rijetki restorani mogu pohvaliti s 30 godina uzastopnog rada. Čula sam kako je “Grozd” odličan restoran i kako je njihova hrana, doista, nešto posebno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gospodin Anto Jukić, osim što je uspješan ugostitelj ; on je i vrsni poznavatelj vina. Otkrio nam je kako će povodom 30. godišnjice rada u restoranu biti otvorena kušaonica vina. Na samom ulazu u restoran “Grozd” nalazit će se kušaonica s 80 najkvalitetnijih vina s područja Slavonije, Baranje i Srijema.
Već sam spomenula kako nisam vinopija i kako doista ne znam puno o vinima! Ali kada upoznam osobe poput gospodina Jukića, koji tako entuzijastično priča o vinu i kako dobra hrana ne može bez dobrog vina, morala sam probati neka vina iz njihove ponude. Ako ne znate koje vino popiti uz jelo, pitajte osoblje ili gospodina Jukića, nećete pogriješiti!

 

 

Vratimo se mi na hranu. Ako se zaželite probati prave domaće kuhinje, odite u Grozd! Izuzetno ljubazno osoblje će se potruditi da se osjećate kao kod kuće. U restoranu se nalazi otvoreni tip kuhinje tako da možete gledati vrsne kuhare kako vam pripremaju hranu.
Restoran Grozd je u projektu “Okusi graničarskog Posavlja” s tri jela: Teleće pečenje; Kuhani dimljeni buncek i domaća kobasica.

 

Domaća kobasica


Ako želite skratiti vrijeme do čekanja svojih domaćih kobasica, odite u Grozd i naručite ovu ljepoticu. Za njenu boju zaslužna je prava baranjska paprika iz Suze a tajnu recepturu znaju samo odabrani u restoranu.
Gospodin Jukić nam je naglasio kako restoran radi na principu godišnjih doba te da u ponudi imaju najčešće ono što je karakteristično za to doba. Kroz cijelu godinu možete pojesti teleće pečenje a imaju i specijalitet kuće pod nazivom “Teleće pečenje na mađarski način” čija je posebnost umak koji se kuha čak sedam sati.

Smuđ na Orly

Inzistirali su da probam njihovo riblje jelo “Smuđ na orly”. Smuđ je riječna riba koja, zbog svoje iznimne kvalitete, može parirati bilo kojoj morskoj ribi. Pripremljena na ovaj način, riba zadržava svoju sočnost i aromu a hrskavi orly omotač daje poseban karakter ovom jelu.

Domaća štrudla od jabuka

Za kraj smo morali probati njihovu domaću štrudlu od jabuka sa sladoledom od vanilije i karamel preljevom. Savršeno začinjena jabuka u domaćem tijestu jednostavno nestaje u ustima. Stvarno sam imala osjećaj kao da doma jedem, maminu ručno vučenu štrudlu a, kao što nekoliko puta rekoh na mom blogu, svi znamo da mama pravi najbolje.

Načula sam gošću u restoranu koja je rekla “Ovakav kulen možete samo ovdje pojesti”. Gospodin Ante Jukić ističe kako je u Grozdu sve u vinu i hrani a to je ono što vam i ja mogu potvrditi. Grozd čuva tajne prave domaće kuhinje. Kuhinje koja vas podsjeća na dom.

 

You may also like

Leave a Comment