Rodino gnijezdo -domaća kuhinja u domaćem ambijentu

by Slavonka

  suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

 

“Rodino gnijezdo” je šarmantni restoran obitelji Tonkić u predgrađu Slavonskog Broda u kojem svakodnevno možete uživati u ribljim specijalitetima! Uređen je s hrpom malih pomno izabranih detalja koji podsjećaju na stare slavonske običaje i neke prošle dane. Atmosfera u restoranu je izuzetno topla  a možete ju dodatno zagrijati domaćim aperitivima.

Kada posjetite restoran, možete biti sigurni da ćete sresti nekoga od obitelji Tonkić jer, kako kaže gospodin Antun, tamo nema velikih šefova i svi sudjeluju u svemu.

Saznali smo kako će “Rodino gnijezdo” na ovogodišnjem “Katarinskom sajmu” predstaviti svoje specijalitete u velikom šatoru, kako kaže Antun na “300 kvadrata šokačkog inata”!

 

Kada govorimo o hrani u ovom restoranu, možete biti sigurni da ono što ondje jedete dolazi iz Slavonskog Broda i okolice. Tako je, primjerice, kruh iz Podvinja a  riba iz Slavonskog Broda, iz ribarnice koju vodi obitelj Tonkić.

U sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”, Rodino gnijezdo sudjeluje s nekoliko svojih jela: kečiga u vinu, šaran u rašljama, fiš paprikaš, salenjaci s pekmezom od dunje.

Fiš paprikaš

Uvijek svježa riba je ključna za pripremanje dobrog fiša! U rodinom gnijezdu možete biti sigurni u kvalitetu sastojaka!

 

Šaran na rašljama

Prava poslastica za sve koji vole šarana. Svi znamo da je ovo jedan od najukusnijih načina pripreme ove ribe a u “Rodinom gnijezdu” to doista izvanredno pripremaju!

Šaran Orly i Pečeni smuđ

Sočni šaran u orly omotaču u kombinaciji s pečenim krumpirom i cijeli, savršeno pečeni smuđ – NJAM!

 

Osim hranom, rodino gnijezdo se može pohvaliti i jedinstvenim smještajem. Unikatni namještaj krasi svaku prostoriju a zbog toplih boja, osjećat ćete se kao kod kuće.

Vidimo se u Rodinom gnijezdu!

You may also like

Leave a Comment