“Bili smo k’o jedan, prenosili smo znanje, Krčma kod Oroza, jedino saznanje”

by Slavonka

U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u naredna tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

 

Opjevana “krčma kod Oroza”, danas poznata kao restoran i bar “Oroz”, ima iza sebe 43 godine dugu tradiciju rada u Slavonskom Brodu i ponosno nosi titulu prvog restorana u gradu!

U mnogim intervjuima i objavama na društvenim mrežama sam već spominjala ovaj restoran pa se da primjetiti kako postoji posebna ljubav između mene i “Oroza”. To je, doista, moj omiljeni restoran u Slavonskom Brodu i ne znam osobu kojoj ga nisam preporučila!

 

U “Orozu” kažu da spajaju tradiciju i novitete treće generacije obitelji Oroz! U svojoj ponudi imaju mnoštvo tradicionalnih gotovih jela  i ponosni su dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” sa svoja tri jela: čobanac, tripice i svinjski medaljoni u pikantnom umaku.

 

Prije nego se bacimo na ukusni dio, moram pohvaliti vlasnika i osoblje restorana “Oroz”. Atmosfera u restoranu je topla, ambijent doista odgovara tom spoju tradicije i noviteta. Osoblje će se pobrinuti da vam niti u jednom trenutku nešto ne fali i, ako slučajno ne znate što biste jeli, uvijek pitajte njih za preporuku, nećete pogriješiti.

 

 

 

 

 

Čobanac je nezaobilazni dio slavonskih proslava i neizostavni dio svakodnevne ponude u restoranu “Oroz”. Spoj najfinijih sastojaka, pomno odabranih začina da bi se postigla savršena pikantnost je ono što opisuje ovaj čobanac.

 

Tripice su omiljeno jelo tek nekolicine gurmana. Recept za ovo ukusno jela varira od područja do područja ali ono što se u većini recepata može pronaći je luk i dobra slanina. Restoran “Oroz” je mjesto gdje svakodnevno možete pojesti tripice i jedini restoran koji u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” ima ovo jelo. Tripice su pikantne, mirisom i gustoćom podsjećaju na grah a kada su pripremljene na savršen način, kao ove, jednostavno se tope u ustima.

 

 

 

 

Svinjski medaljoni u ljutom umaku – jelo koje će vas prvo oduševiti vizualnom prezentacijom a potom i okusom. Savršeno mekanim svinjskim medaljonima odlično komplimentira pikantni umak! Rapsodija okusa na ovom tanjuru neće vas ostaviti ravnodušnim i poželjet ćete pojesti još jednu porciju iako vam je i pola ove već bilo dovoljno.

 

 

Osim ovih jela, u Orozu možete pojesti vrhunsku pizzu (moja preporuka je pikant pizza), odlične lasagne četvrtkom i pravi domaći fiš paprikaš petkom!

Vidimo se u Orozu!

Ena sa Foodgasma 🙂

You may also like

Leave a Comment